Electronische tijdregistratie


Dit gebeurd met de Ipicochip. wordt de tijdregistratie gedaan met de Ipico-chip, deze chip wordt door de organisatie ter beschikking gesteld. Je ontvangt de chip tegelijk met je startnummer. De organisatie neemt direct na de finish de chip weer in. Er staan vrijwilligers klaar om assistentie te verlenen.

Hoe werkt het IPICO sports tijdregistratie systeem ?


Het IPICO systeem bestaat uit drie basisonderdelen: een tag, een Antenna mat en een reader. De tag wordt op de schoen van de hardloper bevestigd. Wanneer de hardloper over de finish komt registreert de Antenna mat de tag en wordt er een signaal verzonden naar de reader. Deze slaat op haar beurt alle informatie op en zorgt voor een snelle verwerking van de tijden.

IPICO Tijdregistratie systeem...

IPICO maakt gebruik van de gepatenteerde Dual Frequency technologie. Deze technologie gebruikt magnetische inductie, waarbij er gebruik gemaakt wordt van een laag frequentiesignaal en een hoog frequentiesignaal. Het hoge frequentiesignaal wordt gebruikt voor de communicatie tussen de mat en de tag. Het grootste voordeel van deze technologie is het feit dat deze ook geschikt is voor uitdagende omgevingen.

Het wegvallen van het signaal wordt namelijk voorkomen. Daarnaast werkt de Dual Frequency technologie uitermate goed voor objecten met veel vocht (vloeistoffen), zoals het menselijk lichaam. Het is namelijk mogelijk om de tags door vloeistoffen heen te lezen.

Tevens werkt IPICO uitstekend in alle weersomstandigheden.

Hoe word ik geregisteerd ?


De chip is een vederlicht systeem die aan de loopschoen wordt bevestigd. Elke chip bevat een unieke code. Deze code wordt 'gelezen' door dunne antennematten op de weg, voorzien van bijbehorende tijd en doorgegeven aan de centrale computer van de timer/organisatie. Hier worden codes, tijden, startnummers en persoonsgegevens samengebracht en kan snel en goed een uitslag opgemaakt worden.
Het IPICO Sports tijdregistratiesysteem is al succesvol toegepast bij de London Marathon en is gebruikt bij de Olympische Spelen van 2012 en bij vele hardloop evenementen in de regio.

Hoe bevestig ik mijn chip ?


Bij het startnummer ontvangt je ook je chip, deze kan met de bijgeleverde tie-wrap gemakkelijk aan de schoen worden bevestigd, natuurlijk is het ook mogelijk de chip middels de veters aan de schoen te bevestigen, dit heeft echter niet de voorkeur omdat de chip na afloop weer ingeleverd dient te worden.

Inleveren van de chips ?


De chips worden direct na de finish verzameld door vrijwilligers van de organisatie. Deze zullen in het finish gebied staan en kunnen de chip op een snelle manier van je schoen halen.

Over Ipico


'Changing the way the world views sports' dat is de slogan van IPICO. IPICO is een wereldwijd gebruikt systeem voor tijdregistratie bij grote en kleinere evenementen. Inmiddels worden de systemen gebruikt in 40 verschillende landen. Sinds 2009 is het van oorsprong Amerikaanse systeem actief in Nederland. In dat jaar werd tevens het grootste loopevenement ter wereld (City2Surf - 76.000 deelnemers) getimed met IPICO. In Nederland stappen steeds meer middelgrote loopevenementen over naar IPICO. Ook steeds meer kleinere loopevenementen kiezen voor de voordelen van betaalbare electronische tijdregistratie van IPICO. Lees op www.ipicosports.com meer over IPICO.


Naar boven

Trainers

Een rugzak vol hardloop ervaring voor u!

Adres

van Arnhemweg 9, 8051 RB Hattem

+31 6 301 78 103

info@dwloopschoolhattem.nl

Bank/KvK

IBAN: NL41INGB 000 15 045 28

BIC: INGBNL2A

K.v.K. te Zwolle, nr. 72574437

Vereniging DWL

KNAU verenigingsnr: V0018469

Shirt : Kleur Blauw (Turquaise)

Short : Kleur Zwart